פיקוח בניה תמא 38

מתכנון לביצוע - פינוי בינוי

באופן כללי הורסים את המבנים שעומדים על הפרק ובמקומם מקימים מבנים חדשים, כאשר היחס הוא כזה: על כל דירה ישנה זוכים לבנות בין 3 ל 7 דירות חדשות. זמן תקופת התכנון והבניה (עשויה לקחת מספר שנים), עם התחלת הבנייה הדיירים של המבנים הישנים עוברים לדירות שכורות על חשבון היזם. ברגע שהמבנה החדש קם, כל דייר עובר לדירתו החדשה. דירה זו כוללת תוספת בנייה, תשתיות חדשות, ממ"ד ועוד מגוון הטבות (בהתאם לחוזה שנחתם), כולל סביבה מפותחת שמציעה פארקים, מדרכות, פיתוח, נוי ועוד

השלבים שמעכבים תהליך פינוי בינוי

לכאורה כולם מבקשים שהפרויקט ייצא לפועל במהרה. אם זה יקרה כולם מרוויחים –הדיירים, העירייה והיזם/קבלן. עם זאת, שלב התכנון וקבלת האישורים נחשב ארוך, בעיקר בשל עודף בירוקרטיה ושלל פערים שמצויים בין הדרישות של הדיירים לבין הנכונות של היזמים ליישר קו.

המלצות חשובות - רגע לפני שמתחילים את התהליך

נסכם שתהליך פינוי בינוי נחשב מורכב, עשוי להיות ארוך וכמובן שהוא נתפס כמאוד משתלם. עם זאת, על מנת לוודא שכולם יצאו מרוצים ועל מנת לעבור לדירה החדשה באופן המהיר ביותר, מומלץ להיעזר באנשי מקצוע מנוסים שבקיאים בתחום ונמצאים בצד שלכם הדיירים הקיימים! פה מדובר על מפקח מטעם הדיירים, עורך דין, שמאי וכדומה. יש לבחור בקפידה את היזם, יכולותיו הכספיות, הביצועיות וניסיונו להרים פרוייקט מסוג זה.

בחירת יזם

יכולות מוכחות, ניסיון וביצוע בפועל של פרויקטים, לרבות מסירת דירות. יש להקפיד כי ליזם יש איתנות כלכלית, בדגש על מתן ערבויות וביטחונות לדיירים. כמו כן, יש לוודא את רמת היכולת של היזם לנהל את הפרויקט, לרבות הוצאת ההיתרים וניסיונו בעבודה מול רשויות מקומיות, וועדות תכנון וגורמי המקצוע. בנוסף, עוד בשלב חתימת החוזה, על היזם להבטיח את איכות חיי הדיירים במהלך הפרויקט ככל הניתן, ללוות אותם בפינוי הדירות ומציאת דיור חלופי הולם במקרה של פרויקטים להריסה ובנייה מחדש ולתת מענה לדיירים עם צרכים מיוחדים, קשישים, ועוד.